Tekst en foto pdf’s

Als er van het studiemateriaal op school PDF’s beschikbaar zijn, dan kunnen die meestal met L2S probleemloos worden voorgelezen. Zo kan L2S bijdragen om de studie effectief te ondersteunen.

Tekst-PDF’s kunt u rechtstreeks laten voorlezen. Voor foto’s en foto-PDF’s geldt dat u gebruik kunt maken van SkanRead binnen L2S. (Zie hieronder).

Tekst- of foto-PDF: wat is het verschil?

Als er PDF’s worden aangemaakt, dan kunnen dit tekst-georiënteerde PDF’s zijn (eventueel OCR-gescand), maar het is ook mogelijk dat u een PDF in handen krijgt waarop u wel letters ziet staan, maar waar het in feite om plaatjes gaat. Tekst uit zo’n foto-PDF kan via de Plaatjeslezer in SkanRead rechtstreeks worden voorgelezen. Ook kunt u zo’n PDF heel makkelijk omzetten naar een tekst-PDF of naar Word.

Invullen van pdf’s ook mogelijk

Met de nieuwe versie van L2S zult u PDF’s niet alleen kunnen laten voorlezen, maar ook het beantwoorden van vragen in PDF’s is mogelijk. U vult dan dus eigen tekst in de PDF in. Als dat toch niet vlot lukt, dan zijn er twee oplossingen.

Oplossing 1:
Zet de PDF met SkanRead om naar een Word-document. Het document is nu bewerkbaar en u kunt nu zonder meer uw gang gaan.

Oplossing 2:
Als het overbrengen naar Word niet perfect lukt, omdat er veel nawerk is, open dan de (foto-)PDF in de PDF-XChange-viewer (gratis). Via ExtraBewerkingsgereedschappenTekst toevoegen – kunt u in de werkbladen werken. In deze situatie laat u de tekst oplezen via de Plaatjeslezer. Deze manier van gebruik is ook mogelijk met de nieuwste versies van de Adobe Viewer.

Ga verder