Schrijven

L2S biedt ook ondersteuning bij het schrijven. Doordat het programma kan meelezen tijdens het schrijven, helpt het programma bij het foutloos en vlot schrijven. Het programma kan op verschillende manieren worden ingesteld. Zo kan het programma bijvoorbeeld ieder geschreven woord en iedere geschreven zin voorlezen. Zo kan direct de spelling en de zinsbouw auditief worden gecontroleerd. Overigens: als u binnen Word de spellingcontrole hebt aanstaan, dan blijft die natuurlijk daarnaast ook gewoon actief!
Het invullen van antwoorden in werkblad-PDF’s is een verhaal apart. Lees hier verder over dit onderwerp!

Voorspellen

Bij het schrijven is ook het voorspellen is van groot belang. Het programma toont lijstjes woorden, die vervolgens allemaal ook gehoord kunnen worden. Zo kunt u gemakkelijk tot een juiste keus van een volgend woord komen. Om het voorspellen mogelijk te maken, is een zeer grote woordenlijst aan het programma gekoppeld. Het woordenlijst geeft ook opties voor veel voorkomende fouten van leerlingen met dyslexie. Zo is er o.a. een uitgebreide homofonenlijst. Hierdoor kunnen gebruikers van het programma zelf ontdekken wat zij fout doen en dit direct verbeteren.

Zelf woordenlijsten maken

Naast de standaard beschikbare woordenlijsten is het met L2S ook mogelijk om zelf woordenlijsten te maken. Voor een student die wil werken met Technisch Engels is immers een andere woordenlijst vereist dan voor een leerling in groep 8. Deze eigen woordenlijsten kunnen eenvoudig zelf worden toegevoegd en kunnen dan vervolgens direct ingeschakeld worden bij het controleren van de geschreven tekst.

Ervaringen met L2S

Ga hier naar de pagina met ervaringen van jonge leerlingen en oudere gebruikers van L2S. Zij zijn blij met dit programma. Lees hun berichten en kijk of L2S ook in uw situatie een oplossing kan bieden.

Ga verder