Meer over L2S

Het is altijd goed om even te weten waar een programma vandaan komt en welke geschiedenis er inmiddels achter zit. We vertellen je er graag even iets meer over.

Marktleider

L2S is op initiatief en met steun van het Ministerie van Onderwijs in Denemarken ontwikkeld en in de Scandinavische landen bekend sinds ca. 1995. De titel van het programma daar: CD-ORD. Bij de ontwikkeling werd samengewerkt met en steun verkregen van Microsoft (de ontwikkelaars zijn Microsoft Gold Certified Partners) en Adobe. De afhandeling van pdf documenten binnen L2S is daarbij uniek te noemen omdat ook in Adobe Reader de tekst gemarkeerd kan worden tijdens het lezen. In Denemarken beschikt 80% van de scholen over het programma. In Zweden en Noorwegen is dat percentage iets lager – het programma werd daar ook later geïntroduceerd, maar ook in deze landen is L2S marktleider.

Totaaloplossing

L2S biedt een totaaloplossing voor lezen en schrijven en dat is een van de redenen dat het programma zo hoog gewaardeerd wordt. Alle onderdelen uit L2S zijn op zichzelf waardevol, maar het is de combinatie van eigenschappen die er een ijzersterk geheel van maakt.

Nederland

Voor Nederland is het programma volledig aangepast naar de Nederlandse situatie. Daarbij zijn de Nederlandse taalregels en de hier veel gemaakte taalfouten in het programma verwerkt en zijn eigen Nederlandse woordenlijsten aangemaakt. Daarbij werd uitgegaan van het zeer uitgebreide Corpus Gesproken Nederlands van de Taalunie.

Kwaliteit

L2S is een kwaliteitsprogramma. Dat geldt zowel voor de veelzijdigheid als ook voor de stabiliteit en de betrouwbaarheid. Veel jongeren en volwassenen werken – allemaal op hun eigen manier – met L2S en profiteren van de ondersteuning die het programma hen biedt.

Ga verder