Geluidsbestand maken

Met L2S kun je ook geluidsbestanden maken. Het is heel eenvoudig om van een stuk tekst op je scherm of van een heel document (bijvoorbeeld een Word-document of een PDF) een geluidsbestand te maken. Een gemaakt geluidsbestand kan op de computer worden afgespeeld, maar kan ook worden overgezet naar een smartphone of een mp3-speler.

Een mp3 van een stuk tekst op het scherm is snel gemaakt. Selecteer het stuk tekst en kies in de menu-balk voor de mp3 knop. Klik aan, kies voor mp3 en geef het bestand een naam. Kijk goed waar het bestand wordt opgeslagen. Maken van een mp3 is in een paar seconden gedaan.

Bedenk dat bij het maken van een mp3 de stem en de snelheid worden toegepast die op dat moment zijn ingesteld. Er kunnen dus van een stuk tekst verschillende mp3’s worden gemaakt (langzaam/snel).

Als er van een heel bestand een mp3 moet worden gemaakt, dan gaat dat via SkanRead. Kies in het SkanRead menu voor omzetten naar mp3, volg de aanwijzingen en het geluidsbestand wordt gemaakt. Ook dit gaat heel snel.

En dan nog dit: de mp3 bestanden kunnen overal benut worden en staan verder los van L2S. L2S is gebruikt om ze te maken, maar is voor het afspelen verder niet meer nodig.

Ga verder