E-pubs

Als u op uw computer E-books (E-pub bestanden) wilt lezen met L2S, dan kan dat. Maar, het is wel even uitkijken met welke reader u dat moet doen. Installeer bijvoorbeeld de gratis FBReader.

FBReader

Klik HIER om naar de website van FBReader te gaan. Importeer vervolgens een boek in de reader. Selecteer een stuk tekst (bijvoorbeeld een pagina) en druk op CTRL-C (klembord functie). En: de pagina wordt meteen voorgelezen!

Klik TERWIJL de tekst wordt uitgesproken nog een keer in of naast de tekst. Het blauw van het selecteren verdwijnt dan. Zorg dat het lezen van klembord in L2S wel aanstaat! De teksten kunt u ook als .mp3 opslaan.

Calibre

Calibre

Het programma Calibre werkt op soortgelijke wijze. Zeer veelzijdig, maar (dus) ook wat lastiger in het gebruik. Klik HIER om direct naar de website van Calibre te gaan.

Ook kunt u gebruik maken van Adobe Digital Editions: u zult bij dit programma de Plaatjesfunctie van SkanRead kunnen benutten om tot prima resultaten te komen. Zo zijn bijvoorbeeld de informatieve E-duboeken langs deze weg ook heel goed te hanteren.

Ga verder