Dyslexie-specialisten

L2S is laagdrempelige en zeer betaalbare compenserende spraaksoftware. Het kan een oplossing zijn bij de problematiek van het technisch lezen. Effectief, geschikt voor tal van situaties en ook nog eens zeer betaalbaar.

L2S leest alles voor wat op het beeldscherm staat. De OCR software SkanRead binnen L2S zorgt ervoor dat de tekst in plaatjes of foto-pdf’s ook meteen kan worden gehoord. Moeizame omzettingen zijn dus niet nodig. Ook bij het schrijven ondersteunt L2S. Er is uitgebreide ondersteuning via een op context gebaseerde voorspellende woordenlijst aanwezig. En: er is ook nog een mogelijkheid om uiterst eenvoudig mp3-bestanden te maken van stukken tekst of van hele bestanden.

L2S neemt de last van het technisch lezen weg. De leerling kan zich dus bezighouden met de inhoud van de tekst. En daar gaat het toch om? Het doet er daarbij niet toe of teksten makkelijk of moeilijk zijn en uiteraard kan er daarbij van alles ingesteld worden. Met name het tempo van voorlezen is daar natuurlijk heel belangrijk bij.

L2S draagt er vaak toe bij dat de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen met sprongen vooruit gaan. Op eigen kracht nu de teksten wél aankunnen, dat is natuurlijk een prachtig uitgangspunt.

Natuurlijk ondersteunen we u graag bij het introduceren van deze compenserende software in uw praktijk. Als door u bijv. ouder/kind bijeenkomsten worden georganiseerd, speciaal voor leerlingen met dyslexie: laat het ons weten. Als u daar aandacht besteedt aan een reeks compenserende hulpmiddelen, dan zullen we u graag ondersteunen bij het introduceren van L2S. Natuurlijk hebben we brochures voor u beschikbaar, maar mogelijk kunnen we ook een keer naar u toekomen voor verder overleg en de introductie van L2S binnen uw praktijk.

Wilt u meer informatie of een afspraak met ons maken? Stuur ons even een e-mail.

En dan nog even dit: L2S werkt op elke moderne Windows computer. (Processor: bij voorkeur minimaal Intel 1.5 processor of vergelijkbaar.)

L2S is al jaren lang de hoog gewaardeerde spraaksoftware voor Windows. Als er (ook) met andere apparatuur wordt gewerkt (bijv. iPad, of Chromebook) dan kan de IntoWords-familie een mooie oplossing zijn. Met een en dezelfde inlogcode kan dan van vele soorten apparatuur gebruik worden gemaakt. Kijk eventueel op www.IntoWords.nl.

Meer weten over L2S?

Klik hier om verder te gaan