Demonstraties

U kunt op deze pagina zelf zien en horen hoe L2S in de praktijk werkt. Start daarvoor een van onze filmpjes. Bekijk ze op volgorde, want er zit een opbouw in.

30 dagen versie

De filmpjes hieronder geven u een goede indruk, maar u kunt het programma veel beter beoordelen als u er zelf mee kunt werken en experimenteren. Daarom hebben wij voor u een gratis 30 dagen versie beschikbaar. U kunt dan alle mogelijkheden zelf ervaren. Klik bovenaan in de rechter zijbalk om deze aan te vragen.

L2S – de hoofdfuncties lezen, schrijven, mp3 maken

In de eerste film staan de hoofdfuncties van L2S centraal. Het gaat om het voorlezen van teksten, ook rechtstreeks vanuit foto-pdf’s, en het schrijven met spraakondersteuning. Gebruik van de woordenlijst wordt ook kort getoond. (Er is trouwens ook nog een woordenBOEK beschikbaar.) Ook het omzetten van tekst naar geluid (zoals een mp3 bestand) komt hier aan de orde. Het wordt goed duidelijk dat L2S op maat gemaakt kan worden via de vele opties binnen het programma. Eenvoudig in gebruik – breed toepasbaar.

L2S en SkanRead – het inscannen van teksten

In de spraaksoftware L2S is de gratis module SkanRead opgenomen. Daarmee kunnen pagina’s van boeken gemakkelijk ingescand worden. U kunt er bijvoorbeeld een pdf mee laten maken die meteen door L2S kan worden voorgelezen. Er zijn nog meer mogelijkheden: ook teksten op foto’s en foto-pdf’s kunnen hiermee eenvoudig worden omgezet naar leesbare bestanden. Even kennismaken?

L2S en SkanRead – via de webcam tekst laten voorlezen

Met de module SkanRead (die in L2S is opgenomen) kunnen heel gemakkelijk teksten op de computer worden binnengehaald en worden voorgelezen. In dit filmpje doen we dat met een webcam. Een webcam-foto wordt door het programma geanalyseerd en de tekst kan meteen worden gehoord. Ook is de tekst meteen als bewerkbare tekst beschikbaar. Deze werkwijze kan met webcamfoto’s, maar natuurlijk ook met gewone foto’s of foto-pdf’s worden toegepast. Even zien hoe dat gaat? Dat kan hier dus.

Ga verder