Dedicon

Als u met Dedicon-bestanden van schoolboeken wilt werken, dan kan dat. Er zijn drie soorten bestanden (formaten) waar L2S mee kan werken.

Dedicon zelf adviseert om van de speciale tekst-PDF’s voor L2S gebruik te maken. Let op: er is op dat punt een nieuwe ontwikkeling gaande. L2S wordt daarvoor momenteel in gereedheid gebracht. Overleg even met ons voor u stappen onderneemt en materialen aanschaft. We adviseren u snel en adequaat.

Maar, er zijn nog twee mogelijkheden:

Er zijn ook foto-PDF’s. Daar is geen tussenschakel bij nodig en via de Plaatjeslezer in L2S kunt u deze bestanden rechtstreeks laten voorlezen. (Foto’s en foto-PDF’s zijn ook om te zetten naar andere formaten.) Op zichzelf een prima oplossing, maar de oudere bestanden bij Dedicon zijn niet altijd van optimale kwaliteit.

Tenslotte biedt Dedicon ook nog zogenaamde Edu-tekst bestanden aan. Dit zijn eenvoudige bestanden die de opmaak van het boek missen. De tekst is prima, maar de opmaak is dus helemaal afwezig. Niet aanbevolen!
De keus is aan u! Als er de tijd voor is, dan adviseren we u om zelf even de eerste twee mogelijkheden rustig uit te proberen. Overleg eventueel ook even met de school of met ons. We adviseren graag!

Ga verder