Dedicon

Als je met Dedicon-bestanden van schoolboeken wilt werken, dan kan dat. Er zijn drie soorten bestanden (formaten) waar L2S mee kan werken.

Dedicon zelf adviseert om van de speciale tekst-PDF’s voor L2S gebruik te maken. Om de Dedicon L2S bestanden van schoolboeken te kunnen benutten heb je een speciale viewer nodig. Vul hieronder je gegevens in en we sturen je een downloadlink. De viewer is gratis te gebruiken. De handleiding van de PDF viewer voor L2S is HIER te downloaden.

Vul je e-mail adres in om de PDF viewer voor L2S te downloaden.
E-mail adres:
Naam:
Naam School/Instelling:

Maar, er zijn nog twee mogelijkheden:

Er zijn ook foto-PDF’s. Daar is geen tussenschakel bij nodig en via de Plaatjeslezer in L2S kun je deze bestanden rechtstreeks laten voorlezen. (Foto’s en foto-PDF’s zijn ook om te zetten naar andere formaten.) Op zichzelf een prima oplossing, maar de oudere bestanden bij Dedicon zijn niet altijd van optimale kwaliteit.

Tenslotte biedt Dedicon ook nog zogenaamde Edu-tekst bestanden aan. Dit zijn eenvoudige bestanden die de opmaak van het boek missen. De tekst is prima, maar de opmaak is dus helemaal afwezig. Niet aanbevolen!
Als er de tijd voor is, dan adviseren we om zelf even de eerste twee mogelijkheden rustig uit te proberen. Overleg eventueel ook even met de school of met ons. We adviseren graag!

Ga verder